Farvesæsonerne

Jeg bruger 12 farvesæsoner – de fire oprindelige årstider, og tre undersæsoner til hver hovedsæson.

Hvorfor så mange sæsoner?

Da farveanalyse kom frem i 80’erne, opererede man med 4 sæsoner. Dette viste sig at være alt for begrænsende, da man kan ligge vidt forskellige steder inden for ens overordnede sæson. Et 12-sæsons system giver derfor et meget mere præcist billede.

Lad os f.eks. sige at du er Sommer. Hvis ikke vi kan fastslå, om du er Cool, Light eller Soft Summer, bliver det svært at navigere i om det er bedst med lyse pasteller, støvede farver eller mættede farver. Jeg har efterhånden mødt mange kunder, som fik lavet en farveanalyse for 25-30 år siden, hvor de har enten fået noget alt for overordnet at vide eller ganske enkelt fået noget forkert at vide.

 

 

Hvorfor lige præcis 12 sæsoner?

Der findes også systemer med 16 systemer og endda med 28 sæsoner. Det er, ifølge min erfaring, ikke særlig brugervenligt og mere til forvirring end til gavn. Det er overskueligt med 12 sæsoner, da de enkelte undersæsoner har tydelige karakteristika i forhold til hinanden og jeg sætter en ære i at forklare dig grundigt hvor du ligger i forhold til din undersæson og overordnede sæson. 

Hvorfor findes der så mange forskellige navne for sæsonerne? 

Ligesom der findes forskellige systemer, så findes der også lidt forskellige navne til de samme ting. Du har måske læst om farveanalyse andre steder, hvor der bliver brugt navne som Bright Spring, Dark Summer, Brown Summer, Bright Winter, True Autumn/Summer/Spring/Winter.

Det er alt sammen forskellige navne for de samme kategorier, som jeg bruger. 

Bright Spring svarer til Clear Spring, og det samme med Bright Winter og Clear Winter. 

Brown Summer er det samme som Soft Summer.

True Summer er det samme som Cool Summer, True Autumn er det samme som Warm Autumn, True Spring er det samme som Warm Spring og True Winter er det samme som Cool Winter. 

Er éns sæson betinget af ens udseende? 

Det er selvfølgelig dit udseende, der definerer hvor du ligger i forhold til sæsonerne. Men det er ikke sådan, at hvis du er lyshåret, så er du automatisk Sommer. Det er heller ikke sådan at mennesker med mørk hud eller asiatisk/mellemøstligt/afrikansk udseende alle sammen falder i den samme sæson. 

Din hårfarve og øjenfarve er ikke definerende for din sæson, da det er samspillet mellem hår, hud og øjne, der afslører, hvilken sæson du er. 

Måske har du også læst at farven på dine årer ved håndleddet siger noget om hvorvidt du er kold eller varm i huden. Det har ikke noget på sig og det samme gælder din evne til at blive brun om sommeren. Du kan sagtens blive meget brun men stadig tilhøre en kold sæson, og du kan også sagtens være meget bleg hele året rundt men tilhøre en varm sæson. 

 

 

Er du klar til at kende din sæson?

Og gøre det nemmere at købe det rigtige tøj, den rigtige makeup og få en garderobe med mindre, men bedre tøj?